Svatováclavská stezka pro děti po celý den a komentované prohlídky v 10 a v 15 hodin se skvělou Petrou Kaniovou, která vás seznámí s historií celého objektu bývalého Dominikánského kláštera a kostela sv. Václava.
SVATOVÁCLAVSKÁ STEZKA PRO DĚTI
Od 10 do 18 hodin je především pro děti připravena Svatováclavská stezka, během které se díky různým zábavným úkolům a aktivitám dozví množství informací o životě sv. Václava. Stezka je po celý den přístupná zdarma. Doporučený věk dětí pro aktivity je od 6 let.
KOMENTOVANÉ PROHLÍDKY V 10:00 A V 15:00 / Dům umění a kostel sv. Václava
Vstupné základní 80 kč / snížené 50 Kč / rodinné 180 Kč
Doporučená rezervace na tel.: +420 734 518 907, recepce@oko-opava.cz
Maximální počet účastníků jedné prohlídky je 20 osob.
Prohlídky interiérem kostela sv. Václava a Domem umění s památkářkou a historičkou Mgr. Petrou Kaniovou.
Hrubá stavba klášterního kostela byla dokončena ještě před vysvěcením v roce 1336. Dominikáni však byli do Opavy uvedeni o něco dříve, zřejmě už v roce 1291, a to opavským vévodou Mikulášem I. z rodu Přemyslovců. Přes řadu přestaveb a změn, kterými celý komplex během staletí prošel, dnes máme to štěstí, že můžeme obdivovat impozantní plně zaklenutý trojlodní chrám zasvěcený sv. Václavovi. K němu se z jižní strany přimyká výjimečná kaple sv. Dominika s dodnes dochovanou gotickou klenbou a freskovou výzdobou. Kostel i klášter přestal sloužit církevním účelům na konci 18. století. Přes veškeré rekonstrukce a úpravy je však možné i v současné době v prostorách bývalého dominikánského kláštera nahlédnout například do refektáře (jídelna), rajského dvora a ambitu (ochoz).